100% natuurlijke voedingssupplementen Meer dan 20 jaar vakkennis Gratis levering vanaf €100 (BeNeLux)

Niet vertrouwd met voedingssupplementen? Vind een antwoord op al je vragen

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over onze producten. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij beantwoorden alle vragen zo snel mogelijk.

  1. Wat zijn natuurlijke voedingssupplementen?
  2. Waarom zou je natuurlijke voedingssupplementen innemen?
  3. Zijn natuurlijke voedingssupplementen iets voor mij?
  4. Hoe herken ik kwalitatieve voedingssupplementen?

1. Wat zijn natuurlijke voedingssupplementen?

Natuurlijke voedingssupplementen vormen een aanvulling op de normale, dagelijkse voeding. Ze zijn gemakkelijk op te nemen en worden makkelijk verdragen door het lichaam. Natuurlijke voedingssupplementen vormen een combinatie van vitamines, mineralen of andere natuurlijke elementen. Ze worden in voorgedoseerde vorm op de markt gebracht, bedoeld voor inname in afgemeten kleine eenheidshoeveelheden. 

Bovendien hebben onze producten geen schadelijke neveneffecten en is er geen overdosis mogelijk aangezien ons lichaam het teveel aan natuurlijke elementen kan afstoten, in tegenstelling tot reguliere medicijnen.

Ontdek onze voedingssupplementen


2. Waarom zou je natuurlijke voedingssupplementen innemen?

De meeste gezonde stoffen zitten in gezonde voeding zoals groente en fruit. Een gevarieerd en gezond dieet is dus een belangrijke basis om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je minimaal nodig hebt. De meeste mensen lukt het niet om elke dag gezond te eten en het kan geen kwaad om wat meer vitaminen en mineralen in te nemen. Een voedingssupplement zou hier dan voor kunnen zorgen. 

Redenen om je voeding aan te vullen met een voedingssupplement:

  • Je voorkomt tekorten van het lichaam, zodat je gezond en vitaal door het leven kan gaan. 
  • In bepaalde gevallen heeft het lichaam een hogere nood aan vitaminen en mineralen. Dit kan zijn in geval van stress, bij overdadig alcohol en tabakgebruik, op latere leeftijd of door erfelijke aanleg. Supplementen helpen dan om aan deze behoefte te voldoen en het lichaam in balans te brengen.
  • Door het bewaren en bereiden van voedsel gaan belangrijke voedingsstoffen verloren. In zulke gevallen zitten er dus minder gezonde voedingsstoffen in je eten dan je eigenlijk denkt.
  • Door moderne landbouwmethodes, bodemverarming, langere opslag en geïndustrialiseerde bereiding bevat voeding minder gezonde stoffen dan vroeger.

Natuurlijke voedingssupplementen helpen om de tekorten in je lichaam aan te vullen. Ze voorzien je lichaam van de nodige, essentiële en bovenal gezonde voedingsstoffen in eender welke situatie.


3. Zijn natuurlijke voedingssupplementen iets voor mij?

Ja! Iedereen heeft baat bij het nemen van natuurlijke voedingssupplementen, dus ook jij. Ook al heb je nog geen specifieke klachten, een voedingssupplement zorgt ervoor dat het lichaam in balans is en je beschikt over de nodige vitaminen en mineralen om fit door het leven te gaan. Je kan dus zeker preventief voedingssupplementen innemen en hierdoor heel wat klachten voorkomen.

Voedingssupplementen zijn er voor iedereen die bezorgd is om zijn/haar gezondheid en die zich ervan bewust is dat onze dagelijks voeding niet meer voldoende in staat is om ons van alle nodige voedingsstoffen te voorzien.


4. Hoe herken ik kwalitatieve voedingssupplementen?

Bij de kwaliteit van voedingssupplementen moet je rekening houden met volgende aspecten:

Betrouwbaarheid grondstoffen

Op basis van wat er op verpakking of bijsluiter van het voedingssupplement staat, valt niet uit te maken of men te maken heeft met een goed product. De producten vallen onder de Warenwet en hoeven namelijk niet te voldoen aan de strenge eisen zoals die voor geneesmiddelen.

Bij Santurel gaan we echter te werk met 100% natuurlijke ingredënten van zeer hoogwaardige kwaliteit die vergezeld zijn van een conform analysecertificaat

Oorsprong nutriënten

De bestanddelen van voedingssupplementen kunnen uit natuurlijke bronnen geïsoleerd zijn of met biochemische processen (bv door fermentatie of een enzymreactie) gemaakt zijn. Afhankelijk van de herkomst van het voedingssupplement zullen naast de bedoelde werkzame stoffen ook andere stoffen en verontreinigingen in verschillende concentraties aanwezig zijn die ook een biologische werking kunnen hebben.

Bij Santurel gebeurt de productie en fabricatie door streng geselecteerde en erkende laboratoria, onder controle van gekwalificeerde industrie-apothekers en volgens GMP (Good Manufacturing Practices) en HACCP (Hazard Analysis Control Critical Points) normen.

Voor een gezond en fit leven!